@Gmail
@Our magic bus
@Twitter

Previous Posts

Thursday, April 26, 2007

Μία είναι η ουσία

Σήμερα το πρωί, φεύγοντας από το σπίτι για τη δουλειά, βρέθηκε μπροστά μου σ' ένα στενό ένα τρίκυκλο που φόρτωνε πεταμένες σανίδες από τα σκουπίδια. Άφησα το γκάζι, έβαλα νεκρά, έδωσα στον κάτοχό του χρόνο να συντονίσει τις κινήσεις του ώστε να τελειώσει μ' αυτό που έκανε μέχρι να πλησιάσω αρκετά κοντά του. Από τον καθρέφτη είδα πίσω μου, στα δέκα μέτρα περίπου, άλλο ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει, με τον ίδιο τρόπο.

Κάποια στιγμή, ο ιδιοκτήτης του τρίκυκλου τα μάζεψε, σήκωσε το χέρι του προς ένδειξη ευχαριστίας, έβαλε μπρος και γκρούτσου-γκρούτσου-γκραν-γκρουν, ξεκίνησε, μπρος αυτός, πίσω εγώ, πιο πίσω το άλλο αυτοκίνητο. Στην πρώτη διασταύρωση που βρέθηκε μπροστά μας, το πίσω αυτοκίνητο έστριψε. Θα μπορούσα να είχα στρίψει κι εγώ, ένα γρήγορο κύκλο τετραγώνου και θα είχα βγει μπροστά από το τρίκυκλο αν ήθελα, να συνέχιζα το δρόμο μου λιγότερο βραδέως.

Επειδή το σκέφτηκα, γι αυτόν ακριβώς το λόγο δεν το έκανα.

Το τρίκυκλο διέσχισε τη διασταύρωση, συνέχισε την πορεία του. Έτσι όπως το ακολουθούσα αργά και κοιτούσα αφηρημένα έξω από τα παράθυρα και μέσα από τους καθρέφτες, είδα να σκάει μύτη πίσω μου άλλο ένα τρίκυκλο, πιο μικρό και τσαχπίνικο.

Τσάφα-τσούφα πίσω, γκράνγκα-γκρούνγκα μπρος, με πιάσανε τα γέλια μέσα στ' αμάξι και σκέφτηκα ότι εκείνη την ώρα ένιωθα στ' αλήθεια -ένα περίεργο πράμα- σαν πρωθυπουργός.

Μετά πήγα στη δουλειά, έκατσα στο γραφείο μου, άνοιξα το πισι μου, άνοιξα το λαπτοπ μου, έριξα μια φευγαλέα ματιά στον ήλιο ανάμέσα από τις γρίλιες του θαλάμου μας και πίσω από το παράθυρο της παραέξω αίθουσας, κι αν κάπνιζα ακόμα, θα καθόμουνα σταυροπόδι και θα ρούφαγα μονοκοπανιάς τον καφέ μου ανάβοντας δυο-τρία τσιγάρα στο καπάκι, μιλώντας με πελάται και συναδέλφους στο τηλέφωνο.

Ο πρωθυπουργός απόθανε, ζήτω ο πρωθυπουργός.


posted by mindstripper @ 4/26/2007 09:45:00 pm

7 Comments:

Blogger Mr.Folios said...

Τι ητανε λεει το δευτερο? Τσαχπινικο?

4/26/2007 11:03:00 pm  
Blogger 0comments said...

Η καθημερινότητα ως έργο τέχνης.
MindTOPstripper.

Αγκαλιές

4/27/2007 10:31:00 am  
Blogger Mantalena Parianos said...

Μ έκανες και χαμογέλασα, Μind. Είσαι θεά.
:)

4/27/2007 07:15:00 pm  
Blogger mindstripper said...

Κύριε Φώλιε, μωρ' τό 'δα εγώ. Κουνιστό και λυγιστό την πήρε τη στροφή. Μη σας πω ότι μού 'κλεισε και το μάτι από τον καθρέφτη δηλαδής.

0 com, άντε να χαλαρώσουνε με το καλό οι μύες που κάνουνε νάζια, και πάρε εσύ το ένα τρίκυκλο, να πάρω εγώ το άλλο. Πού ξέρεις, μπορεί να βρούμε και καμμιά λατέρνα πεταμένη στα σκουπίδια. Όλα καλά ελπίζω, ε; Αγκαλιές κι από δω.

Μανταλένα, είδες τί μπορούνε να κάνουνε δύο τρίκυκλα πρωθυπουργική συνοδεία; Να περνάς καλά και πού 'σαι... να χαμογελάς συχνά. Καλοκαιριάζει γαρ.

4/27/2007 11:48:00 pm  
Blogger Menelaos Gkikas said...

Καλησπέρα. Η μύγα τι ρόλο παίζει?

4/28/2007 11:32:00 pm  
Blogger mindstripper said...

Μενέλαε, καλησπέρα. Η μύγα δεν παίζει απολύτως κανέναν ρόλο. Όπως επίσης και ο πρωθυπουργός.

5/01/2007 09:08:00 pm  
Blogger Filotas said...

Μήπως η μύγα παίζει τον πρωθυπουργό, φιλενάδα?!
Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν βιάζονται για να βιάζονται. Λάου - λάου που λέμε...
Καλό σου μήνα!:)

5/02/2007 01:11:00 pm  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home