@Gmail
@Our magic bus
@Twitter

Previous Posts

Wednesday, December 24, 2008

Γιορτινό - Μία ανάμνηση μελλοντική

Ξύπνησα νύχτα για τελευταία φορά πια μέσα σ΄αυτόν τον τελευταίο χρόνο που φεύγει. Η Ο. κοίταξε το κανούργιο της φωτιστικό που κρεμόταν από το ταβάνι με αγάπη - της θύμιζε λουλούδι. Εγώ στραβομουτσούνιασα και ζάρωσα τους ώμους μου προς διαμαρτυρία τρόμου - μου θύμιζε ατσαλένια δαγκάνα ακαθόριστης τερατομόρφου προέλευσης. Βλαστήμησε πάλι την ώρα που είδα τον Dr Who για πρώτη φορά, βάλαμε τα γέλια και ύστερα κατεβήκαμε κάτω, φάγαμε τα corn-flakes μας και βγήκαμε έξω βιαστικές να προλάβουμε το λεωφορείο.

Πως αισθάνομαι που φεύγω, με ρωτάνε πολλοί. Πώς αισθάνομαι που γυρίζω πίσω, με ρωτάνε άλλοι τόσοι. Είναι πολύ απλό. Δεν μπορώ σε έναν πίνακα δύο όψεων να ζωγραφίζω από την μία πλευρά ενώ η άλλη είναι ακόμα νωπή.

Στη δουλειά ήτανε dress down day. Βάλαμε ρούχα καθημερινά, εγώ αποφάσισα να βάλω ρούχα σχεδόν βραδυνά, τα παιδιά στο dtp συνδέσανε ένα mp3 player με δύο μεγαφωνάκια, και το αφεντικό μοίρασε το ετήσιο quiz, από το οποίο ήξερα μόνο μία ερώτηση, αλλά ήρθα δεύτερη. Αν το χρώμα ετούτης της μέρας έβαφε κι όλες τις υπόλοιπες, θα γεννιόταν στον χώρο αυτό κάτι πλάσματα που καμμία σχέση δεν θα είχαν με αυτά που πηγαινοέρχονται κάθε μέρα και δουλεύουνε ανέκφραστα πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών τους. Το όνομα αυτών θα ήτο "άνθρωποι".

Δεν ήμουν ποτέ οπαδός των Χριστουγέννων, αλλά αυτά που έρχονται σε λίγες ώρες τα έχω αγαπήσει με έναν τρόπο ιδιαίτερο. Όχι σα γιορτή, αλλά σαν ανάμνηση που δεν έχει σχηματιστεί, κι αυτό γιατί ο χρόνος που παίρνει για να ωριμάσει κάτι τέτοιο ρέει ακόμα μπροστά στα μάτια μου. Και να σου πω και κάτι; Λέω να συνεχίσει να ρέει έτσι και στο μέλλον.

Αποφάσισα λοιπόν, αυτό ακριβώς να είναι για μένα το Χριστούγεννα από δω και στο εξής.
Μία ανάμνηση που δεν σχηματίστηκε.
Όχι επειδή δεν πρόλαβε, αλλά επειδή πολύ απλά, το παρελθόν της έπεφτε λίγο.

Χρόνια πολλά.

posted by mindstripper @ 12/24/2008 09:41:00 pm

10 Comments:

Blogger *Κορίνα* said...

Καλά Χριστούγεννα!
Πρ'ωτη φορά διαβάζω το μπλόγκ σου, και μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον!
Να'σαι καλά, και καλές γιορτές!

12/24/2008 10:56:00 pm  
Blogger mindstripper said...

Χρόνια πολλά Spider, καλώς ήρθες. :-) Να περάσεις όμορφα τα Χριστούγεννά σου κι άμα καμμιά φορά σε στεναχωρούν τα λόγια των άλλων, να ανατρέχεις στις πράξεις τους (σας). Νομίζω θα δεις αμέσως ότι δεν έχετε λόγο να χαλάτε τις καρδιές σας.
Να είσαι καλά.

12/25/2008 11:59:00 am  
Blogger αερικο said...

Μετα απ ολα τα προηγουμενα ποστ εγω ακομα δεν καταλαβα αν γυριζεις εδω και για ποσο..!:-)
Ευχομαι η νεα χρονια να χει κατι απ αυτα που θελουμε πολυ!

Αμα βολεψει ο δρομος περνα κι απο δω! :-*

12/25/2008 09:26:00 pm  
Blogger Rodia said...

Χρόνια Πολλά και Χαρούμενα :)
Δεν είναι μια χριστουγεννιάτικη ευχή αυτή, είναι μια ευχή καθημερινή, γιατί εμένα μου αφήνουν πικρή γεύση όλες οι κατά παραγγελία γιορτές. βλέπεις, η ανεκπλήρωτη προσδοκία στιγμών ευτυχίας με έχει σημαδέψει από μικρή. Οπότε, εύχομαι πρώτα πρώτα Χαρά ως καθημερινή κατάσταση, μια και η χαρά προϋποθέτει όλα τα υπόλοιπα.
Μπόλικη Χαρά λοιπόν, σε μεγάλες καθημερινές δόσεις, οβερντόουζ που λένε!!! :)))

12/26/2008 02:36:00 am  
Blogger Oneiros said...

Χρόνια σου πολλά. Όπου κι αν είσαι, ζεις στις καρδιές κάποιων ανθρώπων, αλλά χαίρομαι που γυρνάς :-)

12/26/2008 03:29:00 am  
Blogger lakis said...

Συνέχισε να ζωγραφίζεις τις αναμνήσεις του μέλλοντος, ψυχή. Χρόνια πολλά και τραγανιστά:)

12/26/2008 08:51:00 am  
Blogger Me:Moir said...

Χρόνια Πολλά!
Καλό δρόμο να έχεις.

12/26/2008 11:06:00 am  
Blogger 0comments said...

Πάντα Ευτυχισμένη!

12/27/2008 02:45:00 am  
Blogger Filotas said...

Χρόνια Πολλά mindstripper!:)

12/27/2008 02:26:00 pm  
Blogger mindstripper said...

Αερικό, μένεις μετεξεταστέα. Του χρόνου ξανά την ίδια τάξη δεσποινίς. Φιλιά πολλά, υγεία και χαρά στο σπίτι και στις καρδιές σας.

Ροδιά, εγώ μετά από πολλά άσχημα κι ελπίζω μη επιστρέψιμα που πέρασα μέσα στον χρόνο που φεύγει, θα μας ευχηθώ πρώτα απ' όλα το χιλιακουσμένο και τόσο στερεότυπο "υγεία πάνω απ' όλα". Αλλά επειδή τώρα που γύρισα καλόμαθα κιόλας (αμέ) κι έχω πάρει ήδη μία τεράστια δόση της χαράς που αναφέρεις, λέω να παντρέψω τις ευχές μας, έτσι... για μικρά καθημερινά γεύματα - μη διαίτης εννοείται! Χρόνια σου πολλά! :-)

Αστέρη, είμαι απόλυτα σίγουρη ότι αυτό που γράφεις είναι πέρα για πέρα αληθινό, είσαι ζωντανή απόδειξη αυτού. Σ' ευχαριστώ για την πίστη και τα λόγια σου εν καιρώ σύγχυσης και αποπροσανατολισμού. Εγώ ειλικρινά χαίρομαι που η μπλογκόσφαιρα τό 'φερε και βρεθήκαμε.

Λάκη, φιλιά από Ελλάδα πια, να είσαι καλά εκεί. Χρόνια όμορφα και δημιουργικά. :-)

Me:Moir, αφετηρία, προορισμός και δρόμος, όλα καλά. :-) Φιλιά πολλά κοπελιά.

0com, φιλιάδες! (που λέει κι ο Angelito)

Angelito, φιλιά! (που λέει κι ο 0com) :-P

12/28/2008 12:33:00 am  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home