@Gmail
@Our magic bus
@Twitter

Previous Posts

Tuesday, May 16, 2006

Αμβούργο Δωρεάν

Μου ήρθε σήμερα το πρωί με e-mail. Το έστειλα σχεδόν σε όλα τα contacts που είχα. Ο φίλος μου ο Μ., μου απάντησε κατενθουσιασμένος:

"...δεν το βγαζεις στο blog σου για να ακουστει? Ειναι γ@μ@το...
Ασε που σκέφτομαι να φτιαξουμε καμια ομαδα Αθήνα Δωρεάν!
"

Τί είναι αυτό, θα με ρωτήσεις. Είναι λοιπόν...

...οι σύγχρονοι "Ρομπέν των πόλεων" της Γερμανίας: κλέβουν τα φαγητά των πλουσίων και τα χαρίζουν στους πεινασμένους φτωχούς. Φορούν λαστιχένιες μάσκες, μαύρα γυαλιά και ροζ ολόσωμες φόρμες. Εχουν ονόματα όπως "Spider Mum" και "Santa Guevara". Και θεωρούν κοινωνική τους υποχρέωση να εισβάλλουν και να λεηλατούν τα ακριβότερα εστιατόρια και καταστήματα ντελικατέσεν του Αμβούργου.

Την περασμένη εβδομάδα οι "βολεμένοι" κάτοικοι του "σικ" προαστίου Αλτόνα της γερμανικής πόλης παρακολούθησαν περίπου 30 άτομα να εφορμούν σε πολυτελή υπεραγορά ντελικατέσεν και να αποχωρούν πέντε λεπτά αργότερα φορτωμένα με τρόφιμα αξίας 15.000 ευρώ. Η λεία της συμμορίας περιελάμβανε δίλιτρες μπουκάλες σαμπάνιας των 99 ευρώ εκάστη, φιλέτα γιαπωνέζικου βοδινού Kobe (108 ευρώ το κιλό), καπνιστά μπουτάκια ελαφιού, σολομό, αλλά και πολλές κούτες εκλεκτής σοκολάτας Valhrona.

Προτού φύγουν, άφησαν μια ανθοδέσμη στα χέρια κάποιας τρομοκρατημένης πωλήτριας. Ενα ιδιόχειρο σημείωμα έγραφε:

"Η επιβίωση σε αυτή την πόλη των εκατομμυριούχων θα ήταν αδύνατη χωρίς εμάς!", και το υπέγραφαν μεταξύ άλλων οι κάτωθι: "Μαμά-Αράχνη", "Αγία Γκεβάρα" και "Μούλτιφλεξ". Πόζαραν μάλιστα (στα γρήγορα, προτού φθάσει η αστυνομία) για αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο.

Αλλο σημείωμα της συμμορίας επέμενε αργότερα ότι η λεία είχε ήδη μοιραστεί στους φτωχούς του Αμβούργου - "στους εργάτες, στις καθαρίστριες και σε όσους ζουν με βασικό μισθό".

Η συμμορία ονομάζεται "Αμβούργο Δωρεάν" και είχε ξαναχτυπήσει ακριβώς πριν από έναν χρόνο, όταν 40 μέλη της εισέβαλαν στο πολυτελές εστιατόριο Sullberg, στην ακριβή συνοικία Μπλανκενέσε, έφαγαν από τα πιάτα των αποσβολωμένων πελατών και έφυγαν φορτωμένα γκουρμέ τρόφιμα, αφήνοντας πίσω τους πανό που έγραφε:

"Οι ημέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες".




Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες, στο Indymedia.

Είναι απ' αυτές τις στιγμές που μετανοιώνω που δεν ξέρω γερμανικά.
Οέο, όβερ και άουτ.

Food for thought (συνεισφορά Chaca Khan)

http://affinityproject.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/Situational_ethics
http://en.wikipedia.org/wiki/Situationist_International


posted by mindstripper @ 5/16/2006 04:24:00 pm

35 Comments:

Blogger nonplayer said...

Ο,τι θες από μετάφραση, πες.

5/16/2006 04:57:00 pm  
Blogger Mirandolina said...

πολύ μ αρέσουν - κι η "Αθήνα Δωρεάν" ακόμη περισσότερο!

5/16/2006 05:36:00 pm  
Blogger averel said...

Φοβερο. Το ειδα και εγω στην Κ. Ε. και ηθελα να το ποσταρω. Μακαρι να γινει και εδω. Εγω ειμαι μεσα για ακτιβισμο με χιουμορ

5/16/2006 05:37:00 pm  
Blogger Chaca-Khan said...

Χθες το άκουσα κ εγώ, σήμερα στο πιάτο..
Eγώ είμαι πεπεισμένος εδώ και πολύ καιρό ότι αυτό που θα είχε το μεγαλύτερο νόημα αυτή τη στιγμή θα ήταν τέτοιες gorilla καταστασιακές δράσεις. Αλλά πού τέτοιο πράγμα στην αθήνα; εδώ οι άνθρωποι δεν μπορούν καλά καλά ούτε να διασκεδάσουν..
Το internet ΕΙΝΑΙ μέσο οργάνωσης τέτοιων πραγμάτων αλλά εντάξει, θα πρέπει να περάσουν μερικοί αιώνες νομίζω για να ξεμπλοκάρει εδώ το σύστημα. Και πρώτα πρέπει να ξεκινήσει από μια μεγάλη art-ΚΑΤΑΛΗΨΗ σε κενρικό κτίριο στην Αθήνα. Aλλά ονειρεύομαι βέβαια..
check these out:

http://affinityproject.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/Situational_ethics
http://en.wikipedia.org/wiki/Situationist_International

5/16/2006 05:45:00 pm  
Blogger ANemos said...

O,τι καλύτερο έχω διαβάσει τους τελευταίους μήνες (μαζί με το comment του chaca-khan!).

5/16/2006 06:03:00 pm  
Blogger Λαμπρούκος said...

count me in baby! Σκέφτομαι μάλιστα να είμαι ο Flush Pordon!

5/16/2006 06:06:00 pm  
Blogger Mr.Folios said...

Yo! Yo! Yo! Yo!

5/16/2006 06:56:00 pm  
Blogger NetKerveros said...

Ε καλά τα έχει παίξει ο κόσμος. Εγώ λέω να μπουκάρουμε σε καμιά σοκολατερή!

5/16/2006 06:58:00 pm  
Blogger άσκεπος said...

Ο κόσμος τα έχει παιγμένα εδώ και καιρό. Αυτό που συμβαίνει στο Αμβούργο, την πόλη με τη μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα στη Γερμανία, είναι λογική κατάληξη. Πάντως, το αναρχικό κίνημα παναευρωπαϊκά ολοένα και μεγαλώνει, σε αντίθεση με το αριστερό, που ανθίζει μόνο στην Λατινική Αμερική.

5/16/2006 07:06:00 pm  
Blogger Lion said...

Δεν διαφωνω καθολου, ουτε με την ενεργεια ουτε με την ιδεολογια που κρυβεται πισω της.
Επισης δεν γνωριζω αν παρομοιες ενεργειες στην Αθηνα θα ηταν εποικοδομητικες (πολυ θα με ενδιεφερε μια τετοια συζητηση).

Αλλα: Μια επιχειρηση που πουλαει την σαμπανια 99 ευρω εχει αρκετο περιθωριο κερδους, ωστε να πληρωσει σεκιουριταδες. Οσο πιο "πολυτελειας" ενα προιον, τοσο μεγαλυτερο το ποσοστο κερδους.
Και οποιος ειναι τοσο λεφτας που να πληρωνει την σαμπανια 99 ευρω, θα την πληρωσει και 101 ευρω (τα 2 ευρω για τον σεκιουριτα).

Ας το δουμε ρεαλιστικα. Ειτε τα χτυπηματα των ακτιβιστων θα μεινουν ελαχιστα και ανωδυνα, ειτε θα επεκταθουν. Στην πρωτη περιπτωση δεν διορθωνεται τιποτα για τους φτωχους, οποτε ας κατσουν στο σπιτι τους ολοι. Στην δευτερη περιπτωση θα ερθουν οι σεκιουριταδες.
Και εδω εχουμε 2 εκδοχες. Ειτε οι ακτιβιστες θα κολωσουν - οποτε παλι ολα ειναι αχρηστα και μενουν στο επιπεδο του χαβαλε. Ειτε οι ακτιβιστες θα επιτεθουν στους σεκιουριταδες, οποτε θα ερθει η αστυνομια.
Παλι 2 εκδοχες. Ειτε κολωνουν (οποτε ολα ειναι αχρηστα και χαβαλες), ειτε τα βαζουν με την αστυνομια. Οποτε ερχεται ο στρατος.
Κ.ο.κ.

Συμπερασμα: ειτε οι προλεταριοι, οι αδικημενοι, οι ανεργοι κλπ. ξεσηκωνονται και αλλαζουν το οικονομικο συστημα σε κατι καλυτερο (με την βια φυσικα), ειτε προκειται για ανωδυνο χαβαλεδακι απο νεαρους με designer ambitions - αν κρινω απο τα κουστουμακια και τα ψευδωνυμα.
Η ενεργεια καθεαυτη (μπουκαρω σε μαγαζι, μοιραζω τα delikatessen) δεν βοηθαει στην συνειδητοποιηση των μαζων, ουτε λυνει το προβλημα της φτωχειας. Εκτος αν γενικευτει (μπουκαρουμε σε ΟΛΑ τα μαγαζια και μοιραζουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ). Στην τελευταια περιπτωση, το συζηταμε...

Να σημειωσω στο τελος και το εξης γεγονος, που ισως διαφευγει σε οσους δεν μενουν στην Γερμανια: το Αμβουργο ειναι ΤΟ κεντρο για design και marketing. Ολες οι διαφημιστικες εταιριες εχουν την εδρα τους εκει. Τα νεα παιδια που δουλευουν στα διαφημιστικα / marketing γραφεια αναζητουν συνεχως κατι "προχωρημενο" και τρεντυ.
Δεν εχω κανενα προβλημα μαζι τους. Σιγα μην ενδιαφερθω για τα delikatessen μαγαζια. Αλλα οχι να βαφτιζουμε και αυτες τις ενεργειες επαναστατικες, ανατρεπτικες η "Ρομπεν των Δασων". Ξεφτιλιζεται και η εννοια της επαναστασης.

5/16/2006 08:21:00 pm  
Blogger xryc agripnia said...

Εδω --->
http://www.videoseven.gr/ObjectDetails.cfm?ObjectID=55601
και η σχετικη ταινια.

5/16/2006 10:18:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Μέσα...

5/16/2006 10:51:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Μέσα...

5/16/2006 10:51:00 pm  
Blogger Tero said...

Ja! JA!

DIE FETTEN JAHRE SIND VORBEI!

Ό,τι καλύτερο, πραγματικά!

Tero

5/16/2006 11:09:00 pm  
Blogger Oneiros said...

This comment has been removed by a blog administrator.

5/17/2006 12:08:00 am  
Blogger Oneiros said...

...Grab the truffles and run? The Bite Club? Καλή φάση (αρκεί βέβαια να μη σου τύχει κανένας delΙαβέρης:-p)

5/17/2006 12:09:00 am  
Blogger Kyrios Elefantas said...

εμένα πάλι αυτό το πόστ μου άνοιξε την όρεξη (γενικά)

5/17/2006 01:28:00 am  
Blogger mindstripper said...

Μαίανδρε, δε θέλω μετάφραση. Θέλω τον μεταφραστή αυτοπροσώπως στο τραπέζι τέσσερα παρακαλώ, μαζί με έναν φραπέ στη λιακάδα. ;-)

Μιραντό, κι ακούγεται κι ωραίο, σχεδόν μουσικό. Και τώρα που είπα μουσική, αποφάσισα πως εγώ θα ντυθώ Ντεπ και θα αναλάβω την προστασία της ευρύτερης περιοχής του Μετρόπολις & άδερζ (κοίτα όμως ωραία σειρά που έχουν τα σχόλια σήμερα...)

Averel, το χιούμορ είναι η μισή μας ζωή και δυστυχώς πολλές φορές, είναι αυτό το μισό που καταχωνιάζουμε -χωρίς αναγκαία να το θέλουμε κιόλας- στα τρίσβαθα της καθημερινότητας. Τέτοιου είδους ακτιβιστές λοιπόν ωφελούν σοβαρά το χιούμορ (και όχι μόνο).

Chaca, με έχεις παέι χρόνια πίσω με τα Ethics, έτσι; Σχολή, φιλοσοφία, ένας καθηγητής απίστευτος -"φευγάτος" πλέον- πού έμαθε σε αρκετούς τεχνοκράτες να σκέφτονται όπως δεν τους άρμοζε. Δεν ξέρω αν το σύστημα είναι αιώνες πίσω ή εσύ αιώνες μπροστά, αλλά κι εγώ πολύ θα ήθελα έναν Γούντστοκ βρυκόλακα σε king[kong] size πάνω από τα κεφάλια των σύγχρονων α(νεγ)κέφαλων.

ΆΝεμε, ξέρεις, έχω φτάσει σε σημείο να μην παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό τα δρώμενα και τις ειδήσεις στον κόσμο, σε σημείο όχι και τόσο κολακευτικό για μένα την ίδια. Κι όποτε μαζεύω κουράγιο κι ανοίγω μία τηλέόραση, την κλείνω σχεδόν στο καπάκι με την ουρά στα σκέλια και την πίεση τριπλάσια από το κανονικό. Είχα καιρό να ακούσω (να διαβάσω μάλλον) είδηση που να μου φανεί τόσο αισιόδοξη και ελπιδοφόρα. Θενξ.

Λαμπρούκο... χαχαχααααααααααα (άκου εκεί Πόρντον). Σε βαφτίζω το έμβλημά μας.

Φώλιε, Φώλιε! Τί χαρά είν' τούτη! (Παιδί μου, ΔΕ χωράει η τούρτα κάτω από το μπουφάν σου σού λέω!)

Κέρβερε, καρφώνεσαι, καρφώνεσαι. :-P

Exiled, λογική κατάληξη που την προξένησαν λογικοί άνθρωποι, και η οποία προήλθε από επίσης λογικούς ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν ανά πάσα στιγμή μία λογική εξήγηση - και γι αυτό πληρώνονται άλλωστε. Αυτά είναι τα παράλογα για μένα. Καλώς ήρθες.

Oldskipper, γουέλκαμ πρώτ' απ' όλα. :-)

Η λέξη "επανάσταση" είναι λίγο βαριά και αν προσέξεις, ούτε ένας εδώ δεν την έχει χρησιμοποιήσει, άλλο αν όλοι μας λαχαράμε τελικά για μία (και οι αντιδράσεις των περισσοτέρων μας στην ενέργεια αυτής της ομάδας, αν μη τί άλλο μαρτυρούν πάνω απ' όλα αυτό). Εγώ προσωπικά είδα ένα statement, ίσως κι ένα μικρό-μικρό ξεκίνημα που λάβαρο έχει το χιούμορ με χαρακτήρες όπως την Μαμά Αράχνη και το Μούλτιφλεξ.

Υπερβολικοί οι χαρακτηρισμοί "Ρομπέν των Δασών"; Πολύ πιθανόν. Δυστυχώς, οι γνώσεις μου στα Γερμανικά δεν μου επιτρέπουν να δω κατά πόσο αυτός ο χαρακτηρισμός προέρχεται από την ίδια την ομάδα ή τα media και τις ταμπέλες που τόσο πολύ και τόσο εύκολα γουστάρουν να δίνουν στο κάθε τί γύρω τους (μην παρεξηγηθώ, μιλώ για όλα τα media εκτός από τα arxedia). Μπορεί τα μέλη της ομάδας να έχουν τολμήσει όλο αυτό το νταβαντούρι μόνο και μόνο για τον χαβαλέ τους, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει κατηγορηματικά το αντίθετο. Τρέντυ και προχωρημένα τα μέλη; Κι έτσι νά 'ναι ακόμα (και δεν έχω κανέναν λόγο να μη σε πιστέψω, καθώς ομολογώ ότι δεν έχω την παραμικρή ιδέα για τη μαρκετίστικη ζωή στο Αμβούργο) εγώ δεν βρίσκω κάτι κακό σ' αυτό.

Κι αν με ρωτήσεις τότε, τί στην ευχή καλό βρίσκω σε όλη αυτήν την ιστορία, εγώ θα σου απαντήσω ετούτην την κουβεντούλα που έχουμε ξεκινήσει εδώ. Καλό βράδυ σου εύχομαι.

Κοπελιά, ευχαριστούμε. :-)

Non Private, πέρασε, πέρασε. :-)

Χαιρετώ σε Tero (ένα Systran το χρησιμοποίησα για το χατήρι σου). :-)

Όνειρε, χεχε, σώπα βρε... DelΙαβέρης και δεν θα είναι "δικός" μας; ;-)

Βρε, βρε, σαν τα χιόνια... Mουσιού Herco, η απάντησή μου στον αγαπητό Oldskipper ισχύει από αρχής μέχρι τέλους και για σας. Το παρόν ποστ προσπαθεί να αποτελέσει food for thought, και όχι το αντίθετο (αν και με ξέρετε, ποτέ δεν λέω όχι στο τελευταίο). ;-))

5/17/2006 01:32:00 am  
Blogger mindstripper said...

Ελέφαντα, παρα λίγο να επέλθει (χρονική) σύγκρουσις. Αυτό το γενικά μου άρεσε όσο δεν μπορείς να φανταστείς. ;-)
[Κατά τ' άλλα, κάτι πήρε τ' αυτί μου για βαβελόψαρα. Αν περισσέψει κανένα μην το τηγανίσετε, ειδικά αν είναι πράσινο-πορτοκαλί με μπλε πιτσικουλιές στα φρύδια.]

5/17/2006 01:46:00 am  
Blogger Tero said...

"Die Fetten Jahre Sind Vorbei" είναι ο τίτλος (στο γερμανικό πρωτότυπο) της ταινίας "Οι ημέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες" (Review στο CineBlog). Προφανώς τα παιδιά έχουν επηρεαστεί από την ταινία, αφού χρησιμοποιούν και το ίδιο σύνθημα με τους πρωταγωνιστές. ;-)

[Διάβασα ότι δεν ξέρεις γερμανικά και είπα να σε πειράξω. >:) ]

MANCHE MENSCHEN ÄNDERN SICH NIE

Tero

5/17/2006 05:47:00 am  
Blogger Lion said...

Ευχαριστω για τα καλα λογια mindstripper. Και εγω πιστευω, οτι το σημαντικο ειναι η συζητηση που κανουμε και τα συμπερασματα που βγαζουμε εμεις εδω. Τα παιδια στο Αμβουργο ειτε θα τα τσακωσει η αστυνομια συντομα, ειτε θα μπουν μερικοι σεκιουριταδες παραπανω στις πορτες. Το θεμα δεν ειναι αυτοι αλλα εμεις.

Με αφορμη την συζητηση μας εψαξα λιγο τον οικονομικο τυπο της Γερμανιας (www.ftd.de, με ευχαριστηση βλεπω οτι υπαρχουν αρκετοι γερμανομαθεις εδω ;-) ). Συμφωνα με τις στατιστικες λοιπον, το μεγαλυτερο ποσοστο πλουσιων στην Γερμανια το εχουν οι πολεις του Starnberg και του Neuss. Σε αποσταση 700 και 450 χλμ. απο το Αμβουργο αντιστοιχα. Κατα "συμπτωση" οι πολεις αυτες δεν διαθετουν ουτε 1 εταιρεια διαφημισης / μαρκετινγκ. Το Αμβουργο ερχεται 9ο στην λιστα (σε ποσοστο πλουσιων).

Οσο λοιπον "βλεπουμε" εδω ενα διασκεδαστικο χαβαλεδακι απο κατι τρεντυ τυπους, τοτε ειμαι μαζι σας και το διασκεδαζω.

Αν καποιος βλεπει επαναστασεις, αλλαγες του καπιταλιστικου τροπου ζωης, ανθρωπιστικη βοηθεια υπερ των φτωχων και καταργηση της καταναλωτικης κοινωνιας - τοτε πιστευω οτι εχουμε παρεξηγησει τις εννοιες.

Καλημερα.

5/17/2006 09:30:00 am  
Blogger drskafidas said...

Aργεντινή μου μυρίζει!!!

5/17/2006 11:49:00 am  
Blogger Chaca-Khan said...

Old Skipper: Είναι νομίζω προφανές ότι τέτοιες ενέργειςείναι μεμονωμένες και δεν έχουν στόχο να μαζικοποιηθούν ώστε να ταιστούν όλοι όσοι πεινάνε. Αυτό είναι προφανές. Η δράση αυτή και κάθε τέτοια δράση είναι σημειολογική φύσης και ουσιαστικά αφυπνίζει την κοινή γνώμη. Δεν είναι λίγο. Ακόμα και το culture jamming (επέμβαση σε μεγάλα διαφημιστικά billboards που αλλάζεις το νόημα του σλόγκαν σε κάτι άλλο σημειολογικά φορτισμένο) δεν έχει στόχο να βρει ΟΛΕΣ τις διαφημισεις και να τις αλλαξει. Προκειται για μια ενέργεια συμβολική. Αν μαζευόμασταν όλοι μαζί έξω από το ΟΑΚΑ τη μέρα της eurovison ντυμένοι συντηρητίκλα και με πλακάτ "έξω οι σατανάδες", "έξω οι ιερόδουλες", "666" κτλ, δε θα γινόταν κάτι. Όμως θα έφτανε ένα σήμα σε πολλούς ότι : ναι ρε πούστη, υπάρχουν "κανονικοί" άνθρωποι που κάνουν δημιουργικό κ με κοινωνικό νόημα χαβαλέ, ξέρουν να διασκεδάζουν και να δρουν παρά τίποτα.
?μα τί λέω?

5/17/2006 12:53:00 pm  
Blogger Sadie said...

Apisteyto!

5/17/2006 01:05:00 pm  
Blogger Storyteller said...

Κοιτα να δεις...
Ι m back again!!!
Α και σε ευχαριστώ για την προθυμία σου να με βοηθήσεις με το λαπτοπ μου... δεν στο ειπα αλλα εκεινη την ημέρα ήμουν σαν τον τρελλο!!!!
Φιλια

5/17/2006 02:41:00 pm  
Blogger Dimitris Nikolsky said...

Τι να το κάνεις ένας απελπισμένος το Φουά-γκρά και τη Σαμπάνια εσοδείας'83? Άλλα είναι που λείπουν και θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής και να μην οδηγούμαστε κάτω από το επίεδο φτώχειας, όλο και περισσότεροι.

Άσε και το άλλο...Το να κάνεις έφοδο σε ελληνικό κατάστημα Gourmet προϊόντων, δεν συνεπάγεται και εγγυημένο διατροφικό προϊόν. Μη δηλητηριαστούν οι άνθρωποι κιόλας...

5/17/2006 03:00:00 pm  
Blogger Filotas said...

Το "Δράμα Δωρεάν" θα είχε πολύ πλάκα πάντως!...Καλησπέρα φιλενάδα!

5/17/2006 03:54:00 pm  
Blogger des said...

Απο τα πιο ενδιαφέροντα κείμενα και σχόλια που εχω διαβάσει τελευταία. θα το ψάξω λίγο παραπάνω...μου μοιάζει για την πιο κούλ ιδέα της εποχής.
Πόσο να τα αναλύει κανείς όλα πια; Θα μπορούσαμε δηλαδή να το δούμε (και να το εφαρμόσουμε) σαν μια χαρούμενη παρείστικη γιορτή με πολλαπλά μηνύματα, δεν θα κάνουμε και την "επανάσταση"..θα το ψάξω παραπάνω ..

5/17/2006 03:55:00 pm  
Blogger mindstripper said...

Tero, θενξ για την πληροφορία και την παραπομπή και guten tag to you (ε; εεε;...) :-D

Καπετάνιε, σ' ευχαριστούμε για τα στοιχεία και τον χρόνο που ξόδεψες για να μας τα παραθέσεις εδώ. Να ξεκαθαρίσω όμως ότι εγώ προσωπικά, δεν είναι πως βλέπω την ενέργεια αυτών των παιδιών ως ένα διασκεδαστικό χαβαλεδάκι, κατά τον ίδιο τρόπο που δεν μπορώ να την αντιμετωπίσω και -εκατό τοις εκατό- ως νοοτροπία "κάτω το κατεστημένο - ζήτω η επανάσταση." Βασικά συμφωνώ απόλυτα με τον Chaca Khan, αλλά και με σένα που το θέτεις σε μία βάση "το θέμα δεν είναι αυτοί, αλλά εμείς". Να στο πω κι αλλιώς. Όταν έγιναν οι εκλογές στο Γιου-Ες-Έι με πρώτο τον κύριο Θάμνο, εγώ δεν εστίασα στο 51% που τον ψήφισε. Εστίασα στο 49% που ήταν κατά. Γιατί κάτι λέει αυτό, πανάθεμά το. Υπάρχει δυναμικό μέσα σ' αυτό το ποσοστό, ακόμα και αν αυτό το δυναμικό δεν είναι στην πραγματικότητα αντιπροσωπευτικό του νούμερου 49 αλλά του 9. Σίγουρα καταλαβαίνεις τί θέλω να πω. Νομίζω ότι κατά βάση συμφωνούμε. Νά 'σαι καλά. :-)

Σκαφιδά, εσένα σε φοβάμαι, έχεις μύτη... ;-)

Herco, όντως το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση. Κι επειδή μπορεί να μας πέσει λίγο βαριά, λέω να την συνοδέψουμε με λίγες σόδες παραπάνω. ;-)

Chaka, μη σου πω και τίποτα δεν είπες (ένα παραλήρημα, κάτι)...

Sadie, ωραίος (ο) κόσμος, ε;

Άντε ρε παραμυθά! Tόσος καιρός πάει, καλώς ήρθες! Το λαπτοπ ανένηψε δηλαδής; Βιταμίνες από δω και στο εξής, μην ξανακάνει τέτοια. :-P

Angelito, πολύ καλό! Και μόνο από την ονομασία θα ήταν σίγουρα και το πλέον εφευρετικό... Kαλησπέρες! :-)

Δημήτρη, χμ... you have a point there. ;-)

Adespoti, τρώγοντας έρχεται η όρεξη, λένε. Το θέμα είναι, εμείς τρώμε, ή απλά έχουμε μάθει να χορταίνουμε με τη θωριά των φαγητών των άλλων;... Το σίγουρο είναι ότι σε μια γιορτή, το φαϊ ρέει πάντα άφθoνο, αρκεί να δηλώσουμε κι εμείς συμμετοχή. ;-)

5/17/2006 07:31:00 pm  
Blogger xryc agripnia said...

Να αφησω ακομα ενα σχολιο;

.........................


(ξεχασα τι ηθελα να πω!)




:)

5/17/2006 07:33:00 pm  
Blogger ci said...

Καλημερούδια κι από τα ..πρώην χιόνια ;))
Το μόνο που έχω να πω είναι ότι όταν βλέπω ματιές σαν αυτήν του Oldskipper, νιώθω αισιόδοξη!
Σε εποχές που είναι όλο και πιο δύσκολο να διακρίνεις την ουσία των πραγμάτων:)

5/18/2006 01:33:00 pm  
Blogger Juanita La Quejica said...

Συγκράτησα από τα comments μία φράση του Chaha khan: εδώ οι άνθρωποι δεν μπορούν καλά καλά ούτε να διασκεδάσουν...
Πόσο μάλλον να συλλάβουν μια πρωτότυπη ιδέα διαμαρτυρίας και να την υλοποιήσουν, θα συμπλήρωνα.
Με χιούμορ και φαντασία, χωρίς αυτά να υποβιβάζουν τον αρχικό σκοπό. Χωρίς να μπερδεύονται, χωρίς να αιθεροβατούν πιστεύοντας ότι ξαφνικά μετατράπηκαν σε σύμβολο ιερού αγώνα. Χωρίς όμως να επιτρέπουν και να υποβιβάζεται ο κοινός νους τους και να καταθέτουν τα "όπλα" αμαχητί.
(Mind, μεταξύ μας... αν περισσέψει καμμιά valhrona, έχω καλή συνταγή για mole poblano.)

5/18/2006 07:39:00 pm  
Blogger Lion said...

Καταλαβαινω τι γραφει ο chaca-khan γυρω απο το culture jamming. Ετσι συμφωνουμε.

Δεν ειμαι καλος στο χιουμορ, αλλα σκεφτομαι μερικες αστειες ιδεες για τα ελληνικα δεδομενα. Τα ντελικατεσσεν δεν εχουν την ιδια "βαρυτητα" στην Ελλαδα, οσο στο αριστοκρατικο και ψηλομυτικο Αμβουργο (το οποιο τυγχανει ταυτοχρονα η πιο ομορφη και η πιο αγαπημενη μου πολη της Γερμανιας, λιμανι γαρ). Ας αφησουμε λοιπον τα ντελικατεσσεν ησυχα.

Τι θα λεγατε να κανουμε culture jamming στα μπουζουξιδικα; Στο ποδοσφαιρο; Στα σηριαλ της TV; Στην Γιουροβυζιον (προταθηκε ηδη);

5/19/2006 10:58:00 am  
Blogger Unknown said...

νομίζω ως λαός της πατέντας και της τελευταίας στιγμής να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, αρκεί να μην έχει να κάνει με το κόλλημά μας με την αρχαία ελλάδα, υπάρχει και η νέα ας κάνουμε κάτι για αυτή, οι ιδέες περί culture jamming καλές αλλά θα ήθελα καλύτερες ;)

5/19/2006 01:26:00 pm  
Blogger mindstripper said...

Archive, ευτυχώς που έχεις και μένα να στο θυμίζω δε λες; (....................)

Citronella, αισιόδοξες ματιές, κουβεντούλα χαλαρή και όμορφη (και κανα ουζάκι με συνοδευτικούς μεζέδες αν υπάρχει, ακόμα καλύτερα)... και η ουσία των πραγμάτων δεν μπορεί να κρυφτεί για πολύ. Να έχεις ένα πολύ πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο. :-)

Juanita, έχεις μία φοβερή ικανότητα να πιάνεις τη ζυγαριά και να την φέρνεις στα ίσια της, στό 'χω πει αυτό; Πολύ σωστά μίλησες (γιατρέ μου, αυτή η συνταγή νομίζω θα μ' αρέσει, γράψτε μου κι άλλες δυο εφεδρικές) ;-)

OldSkipper, εμείς μπορεί να μην είμεθα της κλάσης του Αμβούργου ως προς τα ντελικατεσσεν, αλλά εγώ ένα culture jamming στο Κοσμικόν ευχαρίστως το έκανα, κι ας την έβγαζα όλο το βράδυ στο τμήμα, αγκαλιά με δύο ταψιά γαλακτομπούρεκο. :-P
Πάντως προσωπικά έχω μεγάλο άχτι -εκτός από εκπαίδευση και τηλεόραση- το σύστημα Υγείας. Θα μπορούσαμε να σκάσουμε μύτη έξω από μεγάλο κεντρικό νοσοκομείο με πατερίτσες, καροτσάκια, επιδέσμους και ράντζα, με leader τον Γκουζγκούνη, γκεστ σταρ τον Θέμο με T-shirt δικής μας επιλογής (διαφορετικά αλυσσοδεμένο και φιμωμένο), πανό από το Ρόκυ (και πιο συγκεκριμένα το 4) και μουσική υπόκρουση την Άγια Νύχτα καθώς τα μέλη της ομάδας Υγεία Δωρεάν, μεταμφιεσμένα σε ιατρούς-καθηγηταί, θα υπογράφουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες, και θα μοιράζουν ποπ κορν με δώρο-έκπληξη κουπόνι/εισιτήριο εισαγωγής και σακκούλες με (κατασχεθέντα) φάρμακα, σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
Φτιάχτηκα τώρα. Χαιρετώ. :-)

Street Spirit, φαντασία και χιούμορ νά υπάρχουν κι από κει και μετά έχω την εντύπωση ότι οι προδιαγραφές ή οι προτιμήσεις είναι (και αυτές) θέμα έμπνευσης. ;-)

Χέρκο, από culture hospital είμαστε σετ όπως θα διάβασες (κι άμα δεις εσύ σουβλάκι τελικά, σφύρα μου ρουμελιώτικα). :-P

5/19/2006 10:11:00 pm  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home