@Gmail
@Our magic bus
@Twitter

Previous Posts

Thursday, April 16, 2009

Προ-πομπός

Το Μαράκι ήρθε και μου έφερε λαδάκι άρνικας για τις μελανιές και το πρησμένο δέρμα. Επιτέλους σήμερα κατάφερα και λούστηκα. Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα μπω ξανά στο αυτοκίνητό μου και θα χαϊδέψω το γκάζι, κοιτάζοντας στον καθρέφτη το δρόμο να τρέχει στην αντίθετη κατεύθυνση από μένα. Όλη την Μεγάλη Εβδομάδα δεν έχω ανοίξει καθόλου τηλεόραση, μόνο κατεβάζω μουσικές από άλλους καιρούς που μου γίνανε δώρο ένα βράδυ στου Ψυρρή, και ακούγοντάς τες χαίρομαι σαν να έχω αγοράσει καινούργιο φόρεμα και καινούργια βυσσινιά λουστρινέ γοβάκια.

Ακούω τις καμπάνες και μου έρχεται στα ρουθούνια η μυρωδιά απο πασχαλιές και γιασεμιά, βλέπω μπροστά μου το σπίτι στο χωριό με τον κήπο ανθισμένο απ' άκρη σ' άκρη. Δε λυπάμαι γι αυτό που έχω γίνει ούτε γι αυτούς που δε θέλω κοντά μου πια, μόνο στεναχωριέμαι για εκείνη που μου λείπει τόσο πολύ και θυμάμαι τέτοιες μέρες που πάντα με έσερνε μέσα στη γκρίνια και την απροθυμία μου να πάω στην εκκλησία, να περάσω κάτω από τον Επιτάφιο. Κι εγώ δεν ήθελα, πήγαινα μονάχα για να της κάνω το χατήρι, γιατί καμάρωνε σαν πήγαινε κάθε Μεγαλοβδόμαδο στην εκκλησία με μένα δίπλα να στηρίζεται αντί για τη μαγκουρίτσα της. Ποτέ δεν το έλεγε αλλά το έβλεπα στο πρόσωπό της.

Μετρώντας τις απώλειες, φεύγουνε τα τελευταία χρόνια οι γιορτές και οι επέτειοι.
Ώρες ώρες, τα σημάδια μέσα μου τα νοιώθω ζωντανά και κινούμενα, σαν τις μελανιές που κοσμούν ετούτες τις μέρες το σώμα μου.
Αλλά εδώ και καιρό δε θέλω όλες οι υπόλοιπες μέρες να ορίζονται από την ίδια μυρωδιά.
Θέλω να κρατώ τις στιγμές της σκοτεινιάς σε μια μικρή κασσετινούλα που θα την βάψω κατακόκκινη, σαν τα λουστρινέ γοβάκια, σαν τις κόκκινες τριανταφυλλιές, σαν την καρδιές των ερωτευμένων, σαν τις μουσικές που δροσίζουν την ψυχή μου, σαν τα κόκκινα Πασχαλινά αυγά.

Καλή Ανάσταση.

posted by mindstripper @ 4/16/2009 10:59:00 pm

6 Comments:

Blogger Carlo Negreponte said...

Καλή Ανάσταση mindstripper!:)

4/17/2009 03:16:00 am  
Blogger Rodia said...

Κοίτα να φχαριστηθείς τα πασχαλινά εδέσματα!:))
..μην ακούσω τπτ για δίαιτες, ε..
Αναστάσιμα φιλάκια -ματςμουτςματς :***)

4/17/2009 05:09:00 am  
Blogger ELvA said...

Τετοιες μερες το μυαλο παει λογικα πισω στο παρελθον, ενω τεινει να ξεχναει για λιγο το αχρωμο παρον της καθημερινοτητας! Kαλη Ανασταση, να περασεις πολυ ομορφα! :)

4/17/2009 09:10:00 am  
Blogger μ said...

Πολλές από τις στιγμές σκοτεινιάς μας χρίζουν αποθήκευσης σε μια μικρή κασετινούλα... Καλή Ανάσταση.

4/17/2009 02:20:00 pm  
Blogger mindstripper said...

Να περάσετε όλοι όμορφα αυτές τις μέρες παιδιά. Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και την υγειά μας πάνω απ' όλα.

Τα φιλιά μου σε όλους. :-)

4/18/2009 11:20:00 am  
Blogger efoudi said...

εγώ ζώ ακόμη το παρόν μαζί της..τα θυμαμαι επίσης εκείνα τα βήματα..στις πέντε εκκλησίες του χωριού..βόλτα απ'το χεράκι κι εγώ συλλέκτης μυρωδιών απο πασχαλιές,φρεσκοβαμμένα σπίτια και τσουρεκάκια..εικόνων απο μικρά δρομάκια που δεν ήξερες που σε βγάζουν..

όμορφες αναμνήσεις ξύπνησες φίλη,να'σαι καλά και περαστικά έυχομαι.

καλή ανάσταση μεσα και έξω μας.

4/18/2009 11:22:00 am  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home