@Gmail
@Our magic bus
@Twitter

Previous Posts

Sunday, February 15, 2009

Patterns [Το λουλοδόσπιτο]

Έχω παρατηρήσει ότι σε πολλές χρονικές περιόδους επιλέγω πράγματα μεταξύ τους ταιριαστά με τρόπο μη συνειδητό. Προχθές, την ώρα που έφτιαχνα τα μαλλιά μου, κοίταξα ίσως για πρώτη φορά τα αντικείμενα μέσα στο μπάνιο μου όχι με το μάτι κάποιου τρίτου, αλλά με το δικό μου σαν να ήμουν στο σπίτι κάποιου τρίτου. Λαχανί κουρτίνα, λαχανί σφουγγάρι, λαχανί κουτί υγρών χαρτομάντηλων, λαχανί πετσέτα, λαχανί μπουκάλια σαμπουάν και γαλακτώματα - ναι, ακόμα κι αυτά. Ποτέ πριν δεν είχα παρατηρήσει τον τρόπο που έδεναν τόσα πολλά αντικείμενα μέσα σε εκείνον το χώρο - με ένα απλό χρώμα.

Έτσι όπως άπλωνα τα ρούχα σήμερα το μεσημέρι, κοίταξα για πολλοστή φορά την πλειοψηφία των ξεραμένων μου λουλουδιών στο μπαλκόνι. Αυτή την εβδομάδα άκουσα ότι έρχεται λέει πάλι κρύο, αλλά εγώ το σκέφτομαι καιρό τώρα, να βάλω μερικά μικρούλια στις γλάστρες τους αυτές ακριβώς τις μέρες. Μ' αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μου κι έτσι όπως είχε βγει ο ήλιος κι ένοιωθα το πρόσωπο και τα χέρια μου να γλυκαίνουν με τη ζεστασιά του, κοίταξα την κόκκινη πετσέτα που είχα στα χέρια μου. Ύστερα κοίταξα την κουρτίνα που κυμάτιζε ακριβώς δίπλα μου. Ύστερα πήρα στα χέρια μου τη φωτογραφική μου κι άρχισα να τριγυρνώ μέσα στο σπίτι, λίγο σαν περιπλανώμενος τουρίστας, ψάχνοντας να δω μπροστά μου, εκ νέου, εικόνες που υπήρχανε πάντα μέσα σ' αυτό.





























Ε... Τελικά, μάλλον δε θα (με) πειράξει και τόσο πολύ αν αργήσω και λίγο να φυτέψω τα μικρούλια που λέγαμε.

Καλό βράδυ.

posted by mindstripper @ 2/15/2009 10:22:00 pm

6 Comments:

Blogger jorge said...

μας έφερες την άνοιξη!

πολύ όμορφες φωτογραφίες, πολύ όμορφων αντικειμένων!

(νεσεσέρ είναι εκείνο το κοκκινάκι;)

2/15/2009 10:52:00 pm  
Blogger mafaldaQ said...

Τι να τα κάνεις τα λουλουδάκια με τόσα χρώματα! Πολύ ωραίες φωτογραφίες! Πραγματικά ήρθε η άνοιξη!

2/16/2009 07:07:00 pm  
Blogger mindstripper said...

Ευχαριστώ πολύ Jorge! Βλέποντας και τα δικά σας τα ποστ, ξέρεις ε; Δεν είναι και δύσκολο να έρθει η όρεξη για φωτογραφία.
Ναι, νεσεσεράκι είναι, αγορασμένο χρόνια πριν από την Disneyland στο Παρίσι (είχα πάρει το ίδιο σε τσαντάκι για την τετράχρονη τότε ανηψιά μου). Σόι πάει το βασίλειο, λέει. :-P

Mafalda, τελικά πάνε μαζί τα χρώματα με την άνοιξη, ό,τι εποχή του χρόνου κι αν είναι. Χαίρομαι πολύ που φανερώνεται και σ' άλλους, εκτός από μένα. Ευχαριστώ, νά 'σαι καλά. :-)

2/16/2009 09:16:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

:))
Flower Power!

Ωραία θέα.. κι ωραίος ουρανός!
Φιλιά από τας Σκωτίας.

ΥΓ1: Τώρα διάβασα το περιστατικό... να προσέχεις -τους άλλους κυρίως!

ΥΓ2: Πιες καμιά μαργαρίτα και για μένα' εδώ ή που δε θα χουν, το πιο πιθανό, ή που θα είναι ένα πράγμα σα λεμονάδα! γκρρρ

2/16/2009 09:31:00 pm  
Blogger mindstripper said...

Σοφάκι, μαθαίνω σας κάνει ανοιξούλα και στας Σκωτίας, ε; Προσπαθώ να προσέχω και τους άλλους, προσπαθώ. Όσο για τη μαργαρίτα, άστην εκεί που είσαι, μόνο σε λουλούδι την ξέρουν οι περισσότεροι. Αναλαμβάνω να πιω και μια και δυο για σένα - τί, να σου χαλάσω χατήρι; :-P

Φιλιά πολλά πολλά!

2/18/2009 12:19:00 am  
Anonymous Anonymous said...

Ναι, σήμερα είχε πολύ καλό καιρό! Μετά τα χιόνια, ό,τι πρέπει -να συνεχίσει μόνο έτσι. Ήμουν σίγουρη ότι δε θα μου χαλούσες χατήρι, χεχεχε!

Smells like.. spring! xxx

2/18/2009 05:44:00 am  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home