@Gmail
@Our magic bus
@Twitter

Previous Posts

Saturday, October 31, 2009

Zed's dead baby

Την Τρίτη το βράδυ έφυγα από τη δουλειά στις 11. Φτάνοντας κάτω από το σπίτι μου, σκέφτηκα πόσο πολύ θα ήθελα στ' αλήθεια να πιώ μία μπύρα. Έστριψα το τιμόνι προς την αντίθετη κατεύθυνση και σε λίγα λεπτά ήμουν στο στέκι μου, ανάμεσα σε ανθρώπους και γωνιές οικείες. Λίγη ώρα μετά, όταν το μαγαζί γέμισε, βγήκα έξω κι έκατσα μαζί με τον Γ. που είχε παίξει το μερίδιο της μουσικής του για εκείνη τη νύχτα, στο μόνιμο τραπεζάκι δίπλα από την πόρτα. Καθώς μέσα στην κάπως τσουχτερή δροσιά της βραδυάς είχαμε απλώσει μπροστά μας, για άλλη μία φορά, έναν αχταρμά πολιτικών και μουσικών και κοινωνικών αναλύσεων, γύρισε και μου είπε:

"Εσύ ας πούμε, είσαι η ερμηνεία της αριστεράς κι ας μην το καταλαβαίνεις. Αυτό το πράγμα που κάνεις, να μπαίνεις στο myspace και να επιδιώκεις να ακούς καινούργιες μουσικές, ωραίες, άσχημες, ουδέτερες, ό,τι νά 'ναι, είναι η βασική έννοια του αριστερισμού. Αυτό είναι. Ξέρεις πολλούς που βρίσκουν το χρόνο να το κάνουν αυτό;"

Κόμπιασα λίγο. Έπειτα ένιωσα λίγο περήφανη. Μετά ήρθα σπίτι και άκουσα το Mechanical Demo με τα μάτια κλειστά, όπως κάνω πάντα από τη μέρα που το πρωτο-άκουσα. Μέχρι εκείνη την ώρα είχα καταλήξει μέσα μου. Ήξερα ότι ο Γ. ήτανε λάθος και ακραίος στις τοποθετήσεις του όπως ξέρω κι ότι σιγά-σιγά, με τον καιρό, ρίχνω τα πάντα σε ένα καζάνι: αυτό της λήθης.

Έτσι έπεσα για ύπνο χωρίς, για άλλη μία μέρα, να ξέρω απολύτως τίποτα για το τί γίνεται γύρω μου στον κόσμο.

posted by mindstripper @ 10/31/2009 07:22:00 pm

6 Comments:

Blogger ΠΑΥΛΟΣ said...

Χμ!!! Ίσως να μην είχε κι άδικο ο Γ.

11/01/2009 05:10:00 pm  
Blogger mindstripper said...

Χμ... λες;
Δεν το νομίζω, αλήθεια. Πιο πολύ το πάω για καρικατούρα Lebowski παρά για ριζοσπαστική αριστερά. Καληνύχτα σας και φιλιά σας. :)

11/02/2009 12:02:00 am  
Blogger BLUEPRINTS said...

εγώ πάλι επιμένω ότι μ' αρέσει (το Mechanical Demo ντε), κι ας μην το άκουσε κανείς τις προάλες (ίσως μόνο η Ταμάρ), φιλιά

11/04/2009 08:27:00 pm  
Blogger efoudi said...

τις τελευταιες μέρες το μόνο που πραγματικά κάνω είναι να χάνομαι μέσα σε μια αγκαλιά τοσο ζεστή και τόσο γλυκιά. χωνομαι μέσα της και αφήνομαι. δεν επικοινωνώ σίγουρα με το περιβάλλον γιατί εκεί μέσα είμαι πραγματικά ευτυχισμένη.
κι εγώ με τη σειρά μου τα ρίχνω όλα σε τούτο το καζάνι.

11/05/2009 08:18:00 pm  
Blogger mindstripper said...

Blueprints, φιλί σε σένα κι αγκαλιά στην Ταμ... εμμμ, το ξανασκέφτηκα, αγκαλιά σε σένα και φιλί στην δεσποινίς ακατάδεχτη. :P

Εφούδι, να μην την αφήσεις αυτή την αγκαλιά, να την κρατήσεις και να σε κρατήσει και σήμερα και αύριο και πάντα. Φιλιά! :)

11/07/2009 05:42:00 pm  
Blogger The Motorcycle boy said...

Καλή η λήθη, αρκεί να μην ξεχνάς οτι "it's not a bike, it's a chopper baby"

11/21/2009 11:16:00 pm  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home