@Gmail
@Our magic bus
@Twitter

Previous Posts

Wednesday, July 01, 2009

The veterinary approach to psychiatry

Κι έτσι όπως κουβεντιάζαμε χτες στη δουλειά με τον Η., είπα ότι το μοναδικό όπλο που έχουμε ενάντια στη μαζική μορφοποίηση και την δημιουργία μίας (όσο γίνεται) πιο σφαιρικής αντίληψης αυτών που εξελίσσονται γύρω και έξω και κάποια στιγμή μέσα στα σπίτια μας, είναι οι εναλλακτικοί τρόποι ενημέρωσης.

Να τί εννοώ.

posted by mindstripper @ 7/01/2009 10:16:00 am

6 Comments:

Blogger jorge said...

Dear mindstripper

Διαβάζω τα νέα του BBC καθημερινά. Είναι άραγε το BBC εναλλακτικός τρόπος ενημέρωσης;

Πάντως σίγουρα δεν είναι το copy & paste και ο απλός σχολιασμός ενός άρθρου.

Εννοώ, τελικά, ότι τα εύσημα για το συγκεκριμένο άρθρο ανήκουν αποκλειστικά στο BBC και στον αρθρογράφο του.

7/01/2009 12:38:00 pm  
Blogger μ said...

Υποθέτω πως με το "εναλλακτικό" η ms εννοεί την ενημέρωση από περισσότερες της μίας πηγές.
Το BBC σίγουρα αποτελεί μια καλή επιπρόσθετη πηγή ενημέρωσης, εναλλατική όχι και τόσο όμως.

7/01/2009 01:39:00 pm  
Blogger mindstripper said...

Αγαπητέ Jorge,

αναρωτιέμαι, αν δεν είναι το BBC εναλλακτικός τρόπος ενημέρωσης (ή το CNN ή το Guardian ή το Indymedia ή το "δικό μας" Ιστολόγιον ή οποιοδήποτε ειδησεογραφικό επιτελείο που κάνει σοβαρά τη δουλειά του και προσπαθεί να μεταδώσει τις ειδήσεις στον κόσμο) τότε ποιός είναι; Προς αποφυγή παρερμηνείας, σημειώνω ότι μίλησα για εναλλακτικό τρόπο ενημέρωσης ως προς τον σχηματισμό μίας σφαιρικής αντίληψης των γεγονότων, όχι για σωστό η λάθος ή προκατελλειμενο ή πουλημένο ή φασιστικό ή επαναστατικό. Αυτό είναι στην κρίση του καθένος να το αντιληφθεί, να το δεχτεί ή να το απορρίψει.

Κατα δεύτερον, δεν νομίζω να προσπάθησε κάποιος να κλέψει τα εύσημα από το BBC ή την δημοσιογράφο που επιμελήθηκε το άρθρο. Να το πω διαφορετικά: ο λόγος που επέλεξα να τοποθετήσω το link μου στο psi-action απ' όπου πρωτοδιάβασα την είδηση και όχι στο BBC, είναι γιατί εκτιμώ του ανθρώπους του και τους παρακολουθώ εδώ και καιρό για τις προσπάθειες που κάνουν να ενημερώσουν τον κόσμο για την κατάσταση του συστήματος ψυχικής υγείας και αποκατάστασης στη χώρα μας, το οποίο είναι ο ι κ τ ρ ό. Και επίσης, επειδή πιστεύω ότι με αφορμή ίσως το συγκεκριμένο άρθρο, θα θελήσει κάποιος να ρίξει μία ματιά και σε όλο το υπόλοιπο μπλογκ τους, του οποίου τα ποστ κάθε άλλο παρά ένα copy-paste και έναν απλό σχολιασμό αποτελούν σε οποιοδήποτε άρθρο, οποιοασδήποτε δημοσιογραφικής πηγής.

7/01/2009 01:43:00 pm  
Blogger mindstripper said...

Γεια σου Μάνο, συμπέσαμε. Σωστά υπέθεσες. :)

7/01/2009 01:49:00 pm  
Blogger jorge said...

Συγχώρεσέ με, η αλήθεια είναι ότι απλά μερικές φορές γίνομαι λίγο μυστήριος με τη σημασία των λέξεων.
Αν ορίσουμε ως "εναλλακτική" την ενημέρωση που προσφέρει το BBC και το CNN, τότε ποιες είναι οι mainstream πηγές ενημέρωσης;

Κατά τα άλλα, σεβαστή η προσπάθεια των ανθρώπων του psi-action, όπως και όλων των ανθρώπων που ενεργούν και δημιουργούν με εργοδότη το ίδιο τους το πάθος.

7/01/2009 02:10:00 pm  
Blogger mindstripper said...

Jorge, αυτό μπορεί να είναι κι ένα από τα αδύναμα σημεία του γραπτού λόγου κάτι φορές, ότι χανόμαστε με τις λέξεις. Αλλά με το τελευταίο σου ερώτημα κατάλαβα ακριβώς τί ήθελες να πεις.

Οι λέξεις "εναλλακτική" και "mainstream" είναι μάλλον επικίνδυνες. Διότι σ' αυτή την περίπτωση θα βαφτίσω mainstream ενημέρωση (στηριζόμενη στατιστικώς και μόνο στην πλειοψηφία των Ελλήνων) όλα τα Ελληνικά κανάλια και εναλλακτική όλες τις υπόλοιπες επιλήψιμες πηγές. Και με το σκεπτικό σου βέβαια (και δε σου δίνω καθόλου άδικο γι αυτό) πόσο επιλήψιμη μπορεί να είναι μία πηγή όπως το BBC, το οποίο έχει κατά καιρούς λειτουργήσει με τρόπο όχι πιο σοβαρό από τα δικά μας τελευταία κανάλια εδώ; Εκεί -και αυτό ήταν εξ' αρχής το σημείο που ήθελα να θίξω όπως είπε κι ο Μάνος πιο πάνω- απλά θα πρέπει να συμβουλευόμαστε αρκετές ειδησεογραφικές πηγές, μόνο και μόνο για τη δική μας πνευματική ακεραιότητα. Όσο μπορούμε δηλαδή. :)

7/01/2009 07:01:00 pm  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home