@Gmail
@Our magic bus
@Twitter

Previous Posts

Thursday, February 12, 2009

Ένα μικρό περιστατικό

Χθες, οδηγώντας στην αριστερή λωρίδα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας με μεγάλη ταχύτητα, είδα εντελώς ξαφνικά το αυτοκίνητο που προπορευόταν γύρω στα διακόσια μέτρα μπροστά μου να αλλάζει λωρίδα με τρόπο ανησυχητικά απότομο. Το πόδι μου μετακινήθηκε ενστικτωδώς πάνω από το φρένο. Τότε ήταν που είδα το αυτοκίνητο στα εκατό μέτρα απέναντί μου να πλησιάζει με αναμμένα τα φώτα αναβοσβήνοντας τους προβολείς του ασταμάτητα. Σε δέκατα δευτερολέπτου γύρισα και κοίταξα τη διαχωριστική νησίδα στα αριστερά μου. Ναι, ήτανε στη θέση της. Από την αντίπερα μεριά, σειρές αυτοκινήτων τρέχανε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ψελλίζοντας λέξεις ασχημάτιστες ακολούθησα την κίνηση του προπορευόμενου αμαξιού και πέρασα στη μεσαία λωρίδα με μία τιμονιά, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Σε χρόνο μηδέν το αυτοκίνητο που κατέβαινε προς στην αντίθετη κατεύθυνση, μέσα στην άνοδο της εθνικής, πέρασε εκατοστά δίπλα μου, στη θέση που στην ίδια χρονική στιγμή θα ήμουν εγώ οδηγώντας με 160 χιλιόμετρα την ώρα.

Πρόλαβα να δω παραπάνω από δύο κεφάλια μέσα πριν καλέσω την Άμεσο Δράση. Ο τύπος που σήκωσε το τηλέφωνο ήταν ολιγόλογος. "Το έχουμε πληροφορηθεί κυρία μου." Δεν μπήκε στον κόπο να με πληροφορήσει για το τί μέτρα σκόπευαν να πάρουν. Του είπα "Ευχαριστώ" και το έκλεισα.

Ήμουν τυχερή που δεν είχα κοντινή απόσταση από τον μπροστινό μου. Ο οδηγός που ακολουθούσε πίσω μου ήταν κι αυτός τυχερός για τον ίδιο λόγο. Αυτή η τύχη ήτανε που καθόρισε εκείνη τη μέρα τις ζωές μας.

Λίγα λεπτά αργότερα, αφού σταμάτησα να βρίζω και να προσπαθώ να εκλογικεύσω το παράλογο, η μάνα μου, η οποία καθόταν στη θέση του συνοδηγού και δεν είχε χαμπαριάσει απολύτως τίποτα καθώς είναι πάρα πολύ κοντά στην ολοκληρωτική τύφλωση, γύρισε και με ρώτησε τί ακριβώς έγινε. Της εξήγησα το συμβάν με όσες βρισιές είχα παραλείψει να χρησιμοποιήσω ως εκείνη τη στιγμή, και τελείωσα λέγοντας:

"Θα μας σκότωνε ρε μάνα."

Η κυρά Λούλα ανακάθησε στη θέση της γελώντας δυνατά:

"Είδες για να μη βλέπω πια;... Ούτε που θα το καταλάβαινα."

Και πρόσθεσε μετά από λίγα δευτερόλεπτα:

"Έτσι είναι καλά."

Από κείνη την ωρα και μετά, η ταραχή μου εξατμίστηκε και συνεχίσαμε το ταξίδι σε κανονικούς -για την οικογένεια- ρυθμούς συζήτησης μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας.

posted by mindstripper @ 2/12/2009 01:06:00 pm

10 Comments:

Blogger Oneiros said...

... τι να πω, απλά χαίρομαι που είσαι καλά.

2/12/2009 02:41:00 pm  
Blogger Rodia said...

ΜΑΜΑ ΜΟΥ! Ευτυχώς, γλιτώσατε.
Θα σου πω τι μου έλεγε ο πατέρας μου: «στην Ελλάδα δεν αρκεί να προσέχεις εσύ όταν οδηγείς, πρέπει να προσέχεις και τους "άλλους"». Κάθε Σεπτέμβρη, πήγαινε Γερμανία να απολαύσει οδήγηση στις οτοστράντες...
(ρίξε μέηλ αν θέλεις να τα πούμε από κοντά και γίνεται)

2/12/2009 03:09:00 pm  
Blogger jorge said...

να προσπαθείς να μη βιάζεσαι όταν οδηγείς.
όπως εμείς, με τα κείμενα σου.

2/12/2009 06:44:00 pm  
Blogger Lion said...

Το λαθος ειναι καθαρα δικο σου.
Αν οδηγουσες *αριστερα* απο την διαχωριστικη νησιδα, δεν θα υπηρχε απολυτως κανενα προβλημα.

Επισης, φταις γιατι δεν χρησιμοποιεις το σωστο οχημα. Αν χρησιμοποιουσες αυτο εδω, ολα θα ηταν μια χαρα.

Υ.Γ. Ουφφφφ, ευτυχως που γλυτωσες.

2/13/2009 04:35:00 pm  
Blogger mindstripper said...

Αστέρη, that makes two of us.

Ροδιά, το ίδιο μου έλεγε και μένα ο δάσκαλος οδήγησης. Σοφοί άνθρωποι. Κάπου άκουγα ότι ο Έλληνας οδηγός, άσχετα με όλα τα υπόλοιπα, έχει πολύ αυξημένη αντίληψη του δρόμου και πιο γρήγορα αντανακλαστικά. Ακόμα και αν κάτι τέτοιο είναι αλήθεια, θα το προτιμούσα να είμασταν όλοι ένα μάτσο μυρμήγκια που πηγαίνει το ένα πίσω από το άλλο, από το να βλέπω κάθε μέρα αυτά που βλέπω έξω στο δρόμο (όνειρό μου είναι να δουλέψω για 24 ώρες υπάλληλος της τροχαίας ντυμένη με πολιτικά - θα πέφτανε πολλά κεφάλια).

Jorge, κι ένας φίλος καλός μου είπε το ίδιο στο τηλέφωνο. Έχετε δίκιο και οι δυο σ' αυτό. Χαμόγελο για καληνύχτα.

Dralion, νά 'σαι καλά ρε συ. Γέλασα πάρα πολύ. Σ' ευχαριστώ. :-)

2/13/2009 09:17:00 pm  
Blogger eryx-t said...

Ω θεέ μου, ευτυχώς που είσαι καλά! Ανατριχιαστικό! Μόνο που το διάβασα έπαθα σοκ...
Μου έχει τύχει νύχτα κοντά στην Κόρινθο, σε σημείο που ο δρόμος φαρδαίνει και αποκτά νησίδα, να δω αυτοκίνητο να μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα και να συνεχίζει. Τηλεφώνησα κι εγώ στην άμεση δράση. Δεν ξέρω τί έγινε.
Όμως και μόνο η ιδέα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να σου προκύψει μπροστά σου την ώρα που οδηγείς με ταχύτητα σαν αυτή που πήγαινες εσύ με έκανε πολλές φορές έκτοτε να ανατριχιάσω...
Μπράβο σε σένα που αντέδρασες επιτυχημένα και το απέφυγες!

2/13/2009 09:28:00 pm  
Blogger mindstripper said...

Eryx, ακόμα και τώρα μου έρχονται εικόνες από τα φώτα του τύπου που ανασβήνανανε μπροστά μου. Έλεγα και σε μία φίλη ότι τουλάχιστον για πέντε λεπτά μετά, όλοι οι οδηγοί της μεσαίας λωρίδας δεν βγαίναμε στην αριστερή κι ας ήταν εντελώς άδεια. Τί να πω, η Τετάρτη ήτανε μία μέρα μικρών θαυμάτων αφού δεν άκουσα, ούτε είδα τίποτε γραμμένο στις ειδήσεις για κάποιο ατύχημα στην άνοδο της Εθνικής.

Το ρητό "δεν ξέρεις ποτέ από που θα σού 'ρθει" έχει αποκτήσει πάντως για μένα μία εντελώς νέα έννοια πλέον. ;-)

Επίσης πιστεύω ακράδαντα ότι δεν ήτανε τα αντανακλαστικά μου που με σώσανε, αλλά η μεγάλη απόσταση που είχα από τον μπροστινό μου, η οποία μου έδωσε επιπλεόν ένα-δυο δευτερόλεπτα σωτήριας επεξεργασίας του τί εξελίσσεται μπροστά μου. Κι αυτό το γράφω τόσο για αναφορά όσων διαβάσουνε ετούτο το ποστ, όσο και για δική μου, μελλοντικά.

2/14/2009 10:07:00 am  
Blogger 0comments said...

Επίσης υπάρχουν κάποιες μάρκες αμαξιών και κάποιοι τύποι ανθρώπων που αποτελούν την πλειοψηφία των επικίνδυνων.
Να 'σαι καλά!

2/14/2009 07:56:00 pm  
Blogger Obsession said...

ειναι αυτο που λενε αν εχεις τυχη διάβαινε!Χαίρομαι που είσαι καλά!Πωπω ρε γμτ σοκ...

2/15/2009 01:43:00 am  
Blogger mindstripper said...

0com, σωστή παρατήρηση. Δε θυμάμαι ποιά ήτανε η διαφήμιση που με είχε συγχύσει ΤΟΣΟ πολύ όταν την είχα δει κανα-δυο χρόνια πιο πριν, που έδειχνε το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου να γκαζώνει και να παίρνει μία στροφή με τρόπο που εγώ χαρακτηρίζω μόνο ηλίθιο και εγκληματικό, μέσα σε δρόμους πόλης. Δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ καθόλου την εταιρία. Για κάτι τέτοια άλλες χώρες κόβουνε κώλους. Εμείς εδώ τους βγάζουμε έξω από το αυτοκίνητο και τους δείχνουμε. Φιλιά.

Obsession, "διάβαινε" με όλη τη σημασία της λέξεως μικρή μου. Νά ΄σαι καλά, καλό σου βράδυ. :-)

2/15/2009 03:31:00 am  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home